We worden de eerste laptopschool in de regio

11 jun

Onze leerlingen worden de eersten in de regio die vanaf schooljaar 2021-2022 voornamelijk met laptops werken.
Dit is de volgende stap in ons digitaal leertraject.

We kozen ervoor om in het laptopproject te stappen om er zo voor te zorgen dat onze leerlingen zowel thuis als op school steeds toegang hebben tot een laptop. Zo vergroten we de leerkansen van onze leerlingen en zorgen we voor meer gelijkheid. Deze stap is ook de volgende stap in ons digitaal leertraject. In de eerste graad werken onze leerlingen bijvoorbeeld tijdens de les wiskunde al grotendeels digitaal d.m.v. leerpaden en kregen ze lessen klaviervaardigheden.

 

Onze leerlingen van het derde jaar zullen in september een laptop krijgen met daarop digitale handboeken. Vroeger huurden en kochten de leerlingen hand- en werkboeken aan. Deze kost vervalt en wordt vervangen door een gelijkaardige prijs, voor een digitaal pakket van laptop met licenties, onderhoudspakket en verzekering.

 

“Onze maatschappij wordt steeds meer digitaal. En aangezien we onze leerlingen optimaal willen voorbereiden op de maatschappij grijpen we dit als ideale kans om dit meteen in de praktijk om te zetten!” aldus onze directeur, Tina Van der Stock.

“Ik kijk er naar uit om dat te testen”, “Zo kan ik nooit geen boek meer vergeten”, “Typen gaat sneller dan schrijven”, “Zo wordt onze boekentas lichter!” en “Dat is beter voor het milieu!”  klinkt het bij enkele van onze leerlingen die volgend schooljaar starten in het derde jaar.

Geïnteresseerden in het laptopproject kunnen contact opnemen met ons via 053/64.59.50. of kad@kadenderleeuw.be.

Dit verscheen ook in de pers:

https://www.hln.be/denderleeuw/go-atheneum-denderleeuw-ruilt-boeken-in-voor-laptops-we-zijn-eerste-laptopschool-in-de-regio~ad3c6f62/?utm_source=whatsapp&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web&fbclid=IwAR2NegyTtpS7TpNHEX239BO68p-wdvhRSMH8sm8P3IT8ufW7Qj5ca2IZV_Q

https://www.persinfo.org/nl/nieuws/artikel/go-atheneum-denderleeuw-wordt-eerste-laptopschool-in-de-regio/48371

https://www.persregiodender.be/index.php/go-atheneum-denderleeuw-wordt-1ste-laptopschool-in-regio/

Op onze Facebookpagina is hierover ook een interview met Radio 2 te beluisteren!

  •