Praktisch

Schoolafspraken

Je vindt alle schoolafspraken via deze link. Alle leerlingen, ouders en personeelsleden dienen zich bij het begin van het schooljaar of bij inschrijving akkoord te verklaren met de schoolafspraken. Het is belangrijk om deze grondig door te nemen.

Avondstudie

Leerlingen kunnen op school blijven om hun taken te maken en hun lessen te leren. Er is avondstudie op maandag, dinsdag en donderdag van 15.30 uur tot 17 uur en op woensdag van 13 uur tot 16 uur.

Leerlingen die willen gebruik maken van de avondstudie dienen hiervoor vooraf in te schrijven. Je kan een inschrijvingsformulier bekomen op het leerlingensecretariaat.

Bereikbaarheid

De school is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Het station van Denderleeuw ligt op 5 minuten wandelafstand van onze school. Kom je met de fiets? Die kan je veilig achterlaten in onze afgesloten fietsenstalling.

Dispensatie

Wanneer leerkrachten afwezig zijn, krijgen de leerlingen zinvolle opdrachten die ze in de studie dienen uit te voeren. Uitzonderlijk mogen leerlingen een lesuur later naar school komen of een lesuur vroeger naar huis gaan. De ouders worden hiervan steeds vooraf op de hoogte gebracht. We proberen op deze manier te vermijden dat er kostbare leertijd verloren gaat.

Korting bij schoolactiviteiten

Heb je een beperkt inkomen? Dan heb je misschien recht op een gratis UiTPAS met kansentarief. Met een UiTPAS met kansentarief krijg je korting bij activiteiten. Er zijn hiervoor vaste prijzen afgesproken binnen de hele regio van UiTPAS Dender:

 • voor een activiteit van een halve dag: 1,50 euro
 • voor een activiteit van een volledige dag: 3,00 euro
 • voor meerdaagse activiteiten (bv. kampen…): 25% van de totaalprijs

Opgelet! De UITPAS met kansentarief geeft je geen korting bij de aankoop van schoolboeken en sportkledij.

Denk je dat je in aanmerking komt? Ga zeker langs in het Sociaal Huis. Het adres is Ten Kouter 20 te Denderleeuw. Ze helpen je graag verder en leggen je alle stappen uit. Je kan het Sociaal Huis ook contacteren via sociaalhuis@denderleeuw.be of via 053-66 33 63. Meer info via deze link.

Woon je niet in Denderleeuw? Neem dan contact op met het OCMW van je gemeente of stad.

Laptop

De leerlingen van de derde graad finaliteit doorstroom en de derde graad dubbele finaliteit mogen gratis een laptop gebruiken van de school.

Leerlingen van de eerste en tweede graad kunnen, indien ze thuis niet over online devices beschikken, een laptop huren op school. Hiervoor dienen ze contact op te nemen met het leerlingensecretariaat.

Ouders en leerlingen zijn verantwoordelijk voor een correct gebruik van de schoollaptop en dienen herstellingskosten na schade te betalen. Laptops dienen tijdens de schoolvakanties te worden afgegeven ter controle.

Lesuren

De lessen starten om 8.30 uur. Daarom is het belangrijk dat je tegen uiterlijk 8.25 uur aankomt op school. Een schooldag ziet eruit als volgt:

 • Lesuur 1 van 8.30 uur tot 9.20 uur
 • Lesuur 2 van 9.20 uur tot 10.10 uur
 • Lesuur 3 van 10.10 uur tot 11.00 uur
 • Pauze van 11.00 uur tot 11.15 uur
 • Lesuur 4 van 11.15 tot 12.05 uur
 • Lesuur 5 van 12.05 tot 12.55 uur
 • Pauze van 12.55 uur tot 13.45 uur
 • Lesuur 6 van 13.45 uur tot 14.35 uur
 • Lesuur 7 van 14.35 uur tot 15.25 uur
 • Lesuur 8 van 15.25 tot 16.15 uur
 • Avondstudie van 15.30 uur tot 17 uur

Middageten

Je brengt je eigen lunchpakket mee maar je kan op school ook een broodje en een flesje water bestellen. Deze kosten respectievelijk 3 euro en 0,5 euro.

Je kan ook een basislunch bestellen voor 1 euro. De basislunch bestaat uit 3 boterhammen, boter, choco, confituur, kaas, een appel en een flesje water.

Onze leerlingen mogen de school niet verlaten zonder schriftelijke toestemming van de ouders. De school mag ’s middags enkel worden verlaten om thuis of bij familie (en dit enkel op het grondgebied van de gemeente Denderleeuw) te gaan eten. Op die manier willen we vermijden dat leerlingen op straat lopen. Bij misbruik wordt de middagpas tijdelijk of definitief ingetrokken.

Nablijven op school

Onderstaande regeling is enkel van toepassing voor de tweede en derde graad. Voor de eerste graag dient u contact op te nemen met msd@kadenderleeuw.be (Denderleeuw) of msl@kadenderleeuw.be (Liedekerke).

Wanneer je niet in orde bent met je taken of lessen, dien je na te blijven op school. Dit kan op dinsdag of donderdag na school van 15.30 uur tot 17 uur. Wanneer je de schoolregels ernstig overtreedt, dien je na te blijven op woensdag van 13 uur tot 16 uur. Wanneer je een toets moet inhalen, kan je nablijven op maandag.

Jaarkost

De schoolkosten voor een volledig schooljaar bedragen ongeveer 390 euro. Deze jaarkost is van toepassing voor alle leerlingen vanaf het eerste t.e.m. het zesde (of zevende) jaar. Ouders dienen dit bedrag te betalen in drie schijven van 130 euro en dit voor 15 augustus, voor 15 december en voor 15 maart. In dit jaarbedrag van 390 euro zitten volgende onkosten vervat: schoolboeken, bijdrage kopieën, eendaagse uitstappen, …

Aan het eind van het schooljaar wordt een afrekening gemaakt en dienen de ouders een meerkost te betalen of krijgen ze een bedrag teruggestort. Meerdaagse uitstappen en de huur van een laptop zijn niet vervat in het jaarbedrag van 390 euro.

Schoolreglement

Wanneer je inschrijft in onze school dien je akkoord te gaan met het schoolreglement. Dit schoolreglement wordt jaarlijks aangepast bij het begin van het schooljaar en dient door alle ouders en meerderjarige leerlingen te worden ondertekend. U kan het schoolreglement eveneens downloaden als PDF-document. Op eenvoudige vraag ontvangt u een geprinte versie.

Voor de beroepsprocedure tegen de evaluatiebeslissing van de klassenraad kan het schoolreglement geraadpleegd worden. In ieder geval dient u steeds eerst een afspraak te maken met de directeur via het nummer 053/64.59.50.

 

Vrijwilligers

Onze school is altijd op zoek naar vrijwilligers om tegen een vergoeding leerlingen te begeleiden, toezicht uit te oefenen of logistieke en administratieve taken uit te voeren. Heb je interesse? Neem dan contact op met dorien.breynaert@kadenderleeuw.be