Eerste graad

Onze eerste graden bevinden zich op onze campussen De Nayerstraat 11a te Denderleeuw en Kleemputtenstraat 20 te Liedekerke.

A-stroom

Een getuigschrift basisonderwijs geeft je toegang tot de A-stroom. Heb je dit getuigschrift niet behaald, dan ben je welkom in de B-stroom. In het eerste jaar A organiseren we 32 lesuren, waarvan 28 lesuren in de basisvorming en 4 lesuren in het keuzegedeelte. Dit keuzegedeelte is opgebouwd uit uiteenlopende modules die je laten kennismaken met en proeven van het studieaanbod in de tweede en derde graad. De modules die we aanbieden zijn Taal, Latijn, Economie, STEM-Techniek, Natuur, Mens & Maatschappij en Sport.

Wanneer je de basisoptie Latijn wil volgen in het tweede jaar A, is het wenselijk dat je die keuze ook al maakt in het eerste jaar A. Voor leerlingen die Nederlands als tweede of derde taal hebben, kan het wenselijk zijn om in het keuzegedeelte het traject Nederlands voor anderstaligen te volgen. Voor cognitief snel functionerende leerlingen en hoogbegaafde leerlingen organiseren we een kangoeroetraject.

In het tweede jaar A organiseren we eveneens 32 lesuren, waarvan 25 lesuren in de basisvorming, 5 lesuren in de basisoptie en 2 lesuren in het keuzegedeelte. Op onze school bieden wij de basisopties Klassieke talen, Moderne talen en wetenschappen, Economie en organisatie, STEM-wetenschappen, STEM-technieken en Sport aan.

B-stroom

Ben je 12 jaar en heb je je getuigschrift van het basisonderwijs nog niet gehaald? Volgde je buitengewoon lager onderwijs? Dan is het eerste jaar B een goede keuze voor jou. Je kan alsnog je getuigschrift basisonderwijs behalen als je na het eerste jaar B een oriënteringsattest A behaalt.

Zowel in het eerste als het tweede jaar van de B-stroom krijg je een stevige basis om nadien een weloverwogen keuze te maken in de finaliteit arbeidsmarkt (voorheen BSO). In onze school kan je kiezen voor de richtingen ‘Organisatie en logistiek’ en ‘Zorg en welzijn’ in de tweede graad en de richtingen ‘Basiszorg en ondersteuning’ en ‘Onthaal, organisatie en sales’ in de derde graad.

Heb je andere interesses, dan gaan we samen met jou op zoek naar een richting die beter bij je past in een andere school.

Via deze link bezorgen we u de lessentabellen van de eerste graad. Contacteer ons via info@kadenderleeuw.be voor meer informatie.

Volzetverklaringen

  • 2A en 2B (Denderleeuw)
  • 2B (Liedekerke)