Wetenschapsweek

15 mei

Normaal zouden we deze week op onze campussen van middenschool Denderleeuw en middenschool Liedekerke hoog bezoek krijgen van de vijfdejaars van omliggende scholen. Zij zouden proeven van techniek en wetenschap, kennis maken met onze school en leerkrachten. Omwille van COVID-19 kan onze STEM-week helaas niet doorgaan in zijn gewone vorm.

Niet getreurd! Ook van thuis uit kon je eenvoudig aan de slag gaan met techniek en wetenschap. Onze leerkrachten van wetenschappen, wiskunde, techniek en LO hebben de handen in elkaar geslagen om enkele uitdagingen rond het thema ’tijd’ in elkaar te steken. Tijd… Een onderwerp waar we het nu nog meer over hebben dan anders. Hoe vul je al die tijd thuis in? Wij hebben de oplossing!

We startten maandag de week met de uitdaging om zelf een zandloper te maken met eenvoudig te verzamelen materiaal, die dan de rest van de week gebruikt kan worden om verschillende challenges uit te voeren.
Dinsdag gebruikten we die zandloper om te testen hoeveel keer we tussen twee kegels die tien meter van elkaar staan konden lopen.
Woensdag deden we hetzelfde maar met een fiets, tussen twee kegels die twintig meter van elkaar stonden.
Gisteren, donderdag, hebben we onze kegels opnieuw op tien meter van elkaar gezet, en probeerden we de bijtrekpas uit.

Vandaag, de finale! Eens kijken of we het beter deden dan meneer De Neef!
Hieronder kan je het blaadje downloaden dat je nodig hebt voor het lesje wiskunde vandaag, de laatste dag.

Succes!!

Post zeker je eigen prestaties op onze Facebookpagina, want wij zijn benieuwd om iets van jou te vernemen.

Er worden drie goodiebags verloot onder de personen die alle vijf de challenges uitvoerden en postten. Deze goodiebags zullen bezorgd worden aan de school van de leerling.

Maandag: https://youtu.be/2KQ179SoDW0

Dinsdag: https://youtu.be/ryecGxfuYag

Woensdag: https://youtu.be/8YHxc5-53tM

Donderdag: https://youtu.be/VLKjhN1OjZo

Vrijdag: https://youtu.be/xqzW6JZINeE

Download attachments:

  •