Happy Monday ipv Blue Monday

18 jan

Wij gingen voor een Happy Monday i.p.v. voor Blue Monday!

Blue Monday, de meest depressieve dag van het jaar? Daar doen wij niet aan mee! Samen met de leerlingenraden van de drie campussen werd ervoor gezorgd dat de meest deprimerende dag van het jaar de meest vrolijke dag van het jaar werd.

We kunnen met z’n allen al wat meer positiviteit gebruiken, en al zeker op een dag die ‘Blue Monday’ heet. Daarom ook dat we er een ‘Happy Monday’ van gemaakt hebben!

Onze leerlingenraad had meteen verschillende vrolijke ideeën. Ze maakten affiches om medeleerlingen en leerkrachten aan te sporen in het blauw en met een vrolijke touch naar school te komen of in de digitale les te verschijnen. De leerlingen maakten van hun klaslokaal een vrolijke ruimte, en vrolijkten de gangen op met grappen. Het hele schoolteam droeg ook hetzelfde mondmasker met smileys. Tijdens de middagpauze weerklonk een door de leerlingen en leerkrachten samengestelde lijst met happy songs uit de boxen op de speelplaats.
Op het einde van de dag kreeg de meest happy leerling een zakje met ‘Happy Candy’, de meest vrolijke leerkracht een fles ‘Happy Bubbels’.

We verschenen met onze actie ook meermaals in de pers:

https://www.hln.be/denderleeuw/geen-blue-monday-maar-happy-monday-in-atheneum-leerlingen-en-leerkrachten-komen-in-blauw-en-met-vrolijke-touch-naar-school~a95b6945/

https://www.persinfo.org/nl/nieuws/artikel/go-atheneum-denderleeuw-gaat-voor-happy-monday/46642

https://www.persregiodender.be/index.php/go-atheneum-denderleeuw-gaat-voor-happy-monday/