Atheneum Denderleeuw richt extra sportrichting in

03 mei

Persbericht – 11/4/2024

Vanaf volgend schooljaar kunnen leerlingen in GO! atheneum Denderleeuw terecht voor een sportrichting in de finaliteit arbeidsmarkt (BSO). Net voor de paasvakantie kreeg de school de goedkeuring voor deze extra sportrichting. “We hebben de afgelopen jaren heel wat expertise opgebouwd in onze sportrichting in dubbele finaliteit (TSO)”, aldus directeur Peter Van Hove. “De goedkeuring voor een sportrichting in de finaliteit arbeidsmarkt komt net op tijd. Er is veel vraag naar.”

“Vanaf 1 september 2024 kunnen leerlingen in het derde jaar een sportrichting volgen in de finaliteit arbeidsmarkt”, vertelt Van Hove. “De schooljaren nadien bouwen we gradueel op.” Sinds de aankondiging op de website van de school enkele dagen geleden, zijn er dagelijks ouders en leerlingen die informatie vragen. “Graag voetballen is niet voldoende om in te schrijven in een sportrichting”, waarschuwt sportleraar Kristof De Neef. “De leerlingen moeten gepassioneerd zijn om ook een gevorderd niveau te behalen in andere sportdisciplines en dienen heel wat specifieke theoretische kennis te verwerken. De opleiding bereidt immers voor op het nemen van verantwoordelijkheid binnen het ruime sportdomein.”

Om ervoor te zorgen dat leerlingen de juiste keuze maken, plant de school eind mei snuffeldagen. “Het is immers belangrijk dat jongeren in een studierichting terechtkomen die aansluit bij hun interesses en talenten”, vindt Van Hove. “Op die manier benutten we maximaal hun potentieel en zorgen we ervoor dat ze graag naar school komen.” Eind augustus organiseert de school ook een starttoets voor haar sportrichtingen. “Zo kunnen de leerlingen ervaren of zo’n sportrichting echt bij hen past”, aldus De Neef. “Naast sportproeven is er ook een motivatietest gepland en voorzien we een interview. De plaatsen zijn beperkt en we willen dat jongeren weten waaraan ze beginnen.”

Naast de sportrichting in de finaliteit arbeidsmarkt (BSO) heeft de school ook een sportrichting in dubbele finaliteit (TSO). Voor een sportrichting in de doorstroomfinaliteit (ASO) werkt de school samen met GO! atheneum Aalst. “Het heeft geen zin om dergelijke nicheopleidingen dubbel aan te bieden op een steenworp van elkaar. In verband met het lerarentekort zou dat bovendien onverstandig zijn”, besluit Van Hove.

Voor meer informatie over de sportrichtingen van de school, kan u contact opnemen via info@kadenderleeuw.be of telefonisch op het nummer 053 64 59 50.

Naar aanleiding van dit persbericht verschenen er krantenartikels in Het Laatste Nieuws en in het Nieuwsblad.

  •