Een uitgebalanceerd studieaanbod

20 sep

Vanaf het secundair onderwijs worden keuzes steeds belangrijker omdat ze mee je vervolgstudies of je beroepsloopbaan en zo je toekomst bepalen. Na de eerste graad A-stroom of B-stroom, bieden we een uitgebreide waaier aan studierichtingen aan die voorbereiden op het hoger onderwijs (doorstroomfinaliteit/ASO), op de arbeidsmarkt (arbeidsmarktfinaliteit/BSO) of beide (dubbele finaliteit/TSO). In elke studierichting zorgen we er met een uitdagend vakkenpakket voor dat je uitstekend voorbereid aan de start komt.

In de richtingen die voorbereiden op de arbeidsmarkt duiken we in de beroepswereld door middel van observatieactiviteiten, praktijk op verplaatsing en stages. We gaan op studiebezoek naar bedrijven en halen experten naar de school. We streven naar een succesvolle overstap naar het hoger onderwijs door samenwerkingsinitiatieven met hogescholen en universiteiten. Indien dit van toepassing is, bereiden we je voor op specifieke toelatingsproeven.

Naast kennis en vaardigheden hechten we ook veel belang aan de ontwikkeling van universele waarden zoals verdraagzaamheid, solidariteit, respect voor mens en milieu, zelfstandigheid, mondigheid en leergierigheid.

Lees meer over onze schoolvisie via deze link.

  •