Interview directeur

01 dec

Twee leerlingen van de leerlingenraad deden een interview met de kersverse directeur van onze school, meneer Van Hove. Jullie kunnen hier hun verslag lezen.

Meneer Van Hove is 53 jaar jong. Hij was eerder 11 jaar lang directeur van GO! Basisschool Atheneum Denderleeuw. Burgerschap en verdraagzaamheid zijn waarden die hij zeer belangrijk vindt. Hij draagt o.a. de Anne Frank Stichting een warm hart toe. Het joodse meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog stierf in het concentratiekamp Bergen-Belsen staat voor hem symbool voor waartoe haat en discriminatie kunnen leiden.

We stelden de directeur de vraag wat volgens hem nu de grootste verschillen zijn tussen de basisschool en het atheneum. Of zijn er ook gelijkenissen? Wat hem het meeste opvalt zijn natuurlijk de leerlingen. In het atheneum zitten er jongvolwassenen i.p.v. kinderen op de schoolbank. Ook het aantal leerlingen en de school zelf, zijn groter. De drie campussen ervaart de directeur wel als positief en aangenaam voor de leerlingen.

Er zijn natuurlijk ook gelijkenissen. Zo is en blijft goed onderwijs aanbieden de belangrijkste doelstelling. De directeur is blij dat hij in Denderleeuw kan blijven werken. Hij kent het reilen en zeilen in Denderleeuw wat een voordeel is. Hij blijft ook zijn contacten met de collega’s van de basisschool onderhouden. Onder het motto ‘het ijzer smeden als het koud is’ probeert hij conflicterende partijen, steeds te verzoenen.

‘Een school moet floreren’. Met deze quote wil de directeur zeggen dat leerlingen zich goed moeten kunnen voelen op school, maar ook dat zij mooie resultaten behalen. Het gerucht dat de directeur een schooluniform wil invoeren is dus niets meer dan een roddel.

  •