Kunst bracht geluk voor de leerlingen van 3 en 4 Humane Wetenschappen en Latijn

30 nov

In het kader van de lessen filosofie en kunstbeschouwing gingen de leerlingen van het derde en vierde jaar humane wetenschappen en Latijn op 23 november 2023 naar de Happiness Expo in Brussel. De Happiness Expo is een kunsttentoonstelling die de intrigerende relatie tussen kunst en geluk verkent. De expo bood een boeiende reis, allemaal gericht op het beïnvloeden van het brein en het stimuleren van gevoelens van geluk en welzijn.

De expo bood tevens ruimte voor reflectie, waarbij de leerlingen werden aangemoedigd om hun persoonlijke interpretaties van de kunstwerken te delen en na te denken over hoe kunst hun eigen gevoel van geluk beïnvloedt. Het bezoek aan de Happiness Expo in Brussel was niet alleen een culturele onderdompeling, maar ook een kans voor de leerlingen om te begrijpen hoe kunst een krachtig middel kan zijn om positieve emoties te cultiveren.

Na afloop keerden de leerlingen terug naar school met niet alleen een frisse kijk op kunst, maar ook met nieuwe inzichten in hoe kunst het brein kan beïnvloeden op het gebied van geluk. Dit onvergetelijke bezoek zal ongetwijfeld een blijvende indruk achterlaten op hun artistieke sensibiliteit en hun streven naar persoonlijk geluk.

  •