Kunstdag voor onze derdejaars in Gent

04 feb

Op vrijdag 26 januari 2024 beleefden de leerlingen van het 3de jaar een buitengewone en leerrijke uitstap die hun horizon verbreedde en kunst tot leven bracht. De dag begon met een inspirerende ochtend in Gent, waar ze een bezoek brachten aan zowel het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.) als het Museum voor Schone Kunsten (MSK).

In het S.M.A.K. werden de leerlingen ondergedompeld in de wereld van hedendaagse kunst. Schilderijen van Jan Van Imschoot openden nieuwe perspectieven en prikkelden hun verbeelding. Het museum bood een unieke kans om de diversiteit van moderne kunstvormen te ontdekken en te begrijpen.

Vervolgens leidde de reis naar het MSK, waar de leerlingen zich verdiepten in de prachtige collectie van traditionele kunst. Van meesterwerken uit verschillende tijdperken tot indrukwekkende beeldhouwwerken, het museum bood een rijke ervaring die de kunstgeschiedenis tot leven bracht en de evolutie van artistieke expressie door de eeuwen heen illustreerde.

In de namiddag nam de educatieve ontdekkingsreis een meer informele wending met een Street art wandeltocht door het historische centrum van Gent. De leerlingen werden getrakteerd op levendige straatkunst die de geplaveide straten sierde.

De combinatie van een ochtend vol kunst in gerenommeerde musea en een namiddag vol levendige Street art maakte dat deze uitstap een leerrijk ervaring was voor de leerlingen van het 3de jaar. Het stimuleerde hun creativiteit, opende dialogen over kunst en gaf hen een dieper begrip van de diverse artistieke uitdrukkingsvormen die onze wereld kleuren.

  •