Leerlingen studeren beter (en liever) op school: “De school is echt lief voor ons.”

08 jun

PERSBERICHT – 8/6/2024

Volgende week starten de examens en daarom zet GO! atheneum Denderleeuw in de namiddag en in het weekend opnieuw haar deuren open voor de leerlingen omdat ze dan op school kunnen studeren. Tijdens het weekend worden ze extra in de watten gelegd door personeelsleden en vrijwilligers van de school. “Het is belangrijk om leerlingen een rustige studeerplek aan te bieden wanneer ze daar nood aan hebben”, zegt directeur Peter Van Hove. “Vorig schooljaar hebben we gemerkt dat hun resultaten dankzij de examenstudie beter waren.”

Vorig schooljaar heeft de school voor het eerst een examenstudie opgezet. “Dit initiatief kadert binnen onze warme en leerlinggerichte aanpak. Niet alle leerlingen beschikken thuis, om allerlei redenen, over de ideale omstandigheden om te studeren”, weet directeur Peter Van Hove. “Het vraagt wel wat voorbereiding en administratie van de collega’s, maar het doet deugd wanneer je leerkrachten nadien hoort zeggen dat sommige leerlingen het veel beter hebben gedaan dan verwacht. Dit weekend bezochten al 52 verschillende leerlingen de examenstudie.”

“Ik kom naar de examenstudie omdat ik dit jaar zeker wil slagen”, zegt Melina (4de jaar Natuurwetenschappen). “Mijn klastitularis heeft me aangeraden om langs te komen. Ik kom in de week en in het weekend.” Marly zit in het 5de jaar Gezondheidszorg en vindt dat ze thuis te veel wordt afgeleid door alles wat zich rondom haar afspeelt. “Hier zie ik anderen ook studeren en dat motiveert mij”. Ook haar klasgenoot Sara kan zich op school beter concentreren dan thuis. Voor Riyad (4de jaar Bedrijf en organisatie) zorgt de examenstudie voor minder afleiding dan thuis. “Er hangt hier een positief studeersfeertje en ik kijk hier bijna niet op mijn gsm.”

“Onze school geeft mij alle mogelijkheden om goed te studeren en de organisatie is ook fantastisch”, zegt Loubna van het 4de jaar Bedrijf en organisatie. De school heeft enkele vrijwilligers en leerkrachten ingezet om de examenstudie te begeleiden. Vrijwilliger Dina komt de leerlingen tijdens het weekend extra in de watten leggen. “Deze middag zorgde ik voor sandwiches met beleg en deze namiddag heb ik ijsjes voorzien.” Christina (4de jaar Maatschappij en welzijn) heeft deze morgen genoten van de ontbijtkoeken: “De school is echt lief voor ons.”

Doorheen het schooljaar kunnen de leerlingen van GO! atheneum Denderleeuw ook na de lessen op school blijven om te studeren. Voor meer informatie over de school, kan u terecht op hun website www.atheneumdenderleeuw.be.

  •