Leerlingen studeren beter (en liever) op school: “Er hangt hier een positief studeersfeertje.”

09 dec

PERSBERICHT – 09/12/23 – Op basis van dit persbericht verscheen er een bijdrage op de website van VRTNWS, in Het Laatste Nieuws, op NWS.NWS.WS via Instagram en op VTM-nieuws.

Deze week gingen de examens van start en daarom zet GO! atheneum Denderleeuw in de namiddag en in het weekend opnieuw haar deuren open zodat de leerlingen op school kunnen studeren. Tijdens het weekend worden ze extra in de watten gelegd door personeelsleden en vrijwilligers van de school. “Het is een kleine moeite om onze leerlingen een rustige studeerplek aan te bieden”, zegt directeur Peter Van Hove. “Vorig schooljaar hebben we gemerkt dat hun examenresultaten beter waren.”

Vorig schooljaar heeft de school voor het eerst een examenstudie opgezet. “Dit initiatief kadert binnen onze warme en leerlinggerichte aanpak. Niet alle leerlingen beschikken thuis, om allerlei redenen, over ideale omstandigheden om te studeren”, weet directeur Peter Van Hove. “Het vraagt wel wat voorbereiding en administratie van de collega’s, maar het doet deugd wanneer je leerkrachten nadien hoort zeggen dat leerlingen het veel beter hebben gedaan dan verwacht. Daarvoor doen we het toch!” De afgelopen dagen bezochten al om en bij de 85 verschillende leerlingen de examenstudie.

“Ik kom naar de examenstudie omdat ik dit jaar zeker wil slagen”, zegt Thimo (5de jaar Sportbegeleiding). “Mijn klastitularis vond het ook verstandig om langs te komen. Ik kom in de week en in het weekend.” Ynte zit in het 6de jaar Sociale en technische wetenschappen en vindt dat ze thuis te veel wordt afgeleid door alles wat zich rondom haar bevindt. “Hier zie ik anderen ook studeren en dat motiveert mij”. Ook Marie (6de jaar Latijn-Wetenschappen) en haar zus Sarah (4de jaar Maatschappij en welzijn) kunnen zich op school beter concentreren dan thuis. “Er hangt hier een positief studeersfeertje.”

“De school geeft mij alle mogelijkheden om goed te studeren en de organisatie is ook fantastisch”, zegt Aaron van het 4de jaar Bedrijf en Organisatie. De school heeft enkele vrijwilligers en leerkrachten ingezet om de examenstudie te begeleiden. Vrijwilliger Dina komt bijspringen voor, tijdens en na de middagpauze. In het weekend worden de leerlingen extra verwend. “Vandaag zorgde ik voor soep, spaghetti en brood met salami en hespenworst. Deze namiddag liggen er nog een koek en een stuk fruit te wachten op de leerlingen.”

Doorheen het schooljaar kunnen de leerlingen van GO! atheneum Denderleeuw ook na de lessen op school blijven om te studeren. Voor meer informatie over de school, kan u terecht op hun website www.atheneumdenderleeuw.be.

  •