Leerlingen zoeken op school afkoeling tijdens examens

11 jun

Foto v.l.n.r.: Roos, Anton, Loona en Gabriël zakten dit weekend samen met een veertigtal andere leerlingen af naar de school om hun examens voor te bereiden.

Persbericht – 11/6/2023

De leerlingen van GO! atheneum Denderleeuw kregen dit weekend de kans om op school te studeren. Ze zochten de koelte van de sportzaal op om hun examens voor te bereiden die deze week starten. De leerlingen werden in de watten gelegd door personeelsleden van de school en vrijwilligers en kregen uitleg van enkele leerkrachten. Ook op weekdagen kunnen de leerlingen studeren op school.

GO! atheneum Denderleeuw organiseerde de eerste keer examenstudie tijdens de examenperiode in december. “De opkomst was toen nog beperkt, maar blijkbaar viel deze formule toch in de smaak”, zegt directeur Peter Van Hove. “Het afgelopen weekend mochten we bijna 50 leerlingen verwelkomen in onze sportzaal.” De school wil er met dit initiatief voor zorgen dat leerlingen zo goed mogelijk worden begeleid en onder de beste omstandigheden hun examens kunnen voorbereiden. “Dit kadert binnen onze warme en leerlinggerichte aanpak op school.”

“Ik kan hier beter studeren dan thuis”, zegt Roos (6 Humane Wetenschappen). “Het motiveert me wanneer ik andere leerlingen zie studeren.” Gabriel zit in het zesde jaar van de sportrichting en kwam zowel zaterdag als zondag naar de examenstudie. “Normaal gezien zou ik enkel zaterdagvoormiddag komen, maar ik ben ook in de namiddag gebleven omdat het zo goed lukte om hier te studeren.” Loona (3 Moderne Talen) en Anton (5 Humane Wetenschappen) zeggen dat ze thuis te veel afleiding hebben en dat ze zich op school gemakkelijker kunnen concentreren.

De leerlingen worden bovendien goed in de watten gelegd. Bij hun aankomst op school ligt er een ontbijtkoek te wachten en ’s middags zorgt vrijwilliger Dina voor een gevarieerde broodmaaltijd. “Ik geniet ervan om voor deze leerlingen te zorgen”, zegt Dina. Tussendoor is er drank en fruit en in de namiddag is er, hoe kan het anders met dit weer, een ijsje voorzien.

Taalleerkracht Thomas Maes en wiskundeleerkracht Freya Dawoud proberen de leerlingen zo goed mogelijk te ondersteunen wanneer ze vragen hebben. “Het is niet altijd eenvoudig om vragen te beantwoorden buiten het comfort van je eigen vak, maar dat lukt wel en de leerlingen appreciëren dit enorm.”

Doorheen het schooljaar kunnen de leerlingen van GO! atheneum Denderleeuw ook na de lessen op school blijven om te studeren. Voor meer informatie over de school, kan u terecht op hun website www.atheneumdenderleeuw.be

  •