Nederlands onderwijsexpert op bezoek in GO! atheneum Denderleeuw

15 okt

Beste onderwijscollega

Op woensdagnamiddag 25 oktober 2023 hebben we van 13.30 uur tot 16 uur de Nederlandse onderwijsexpert Redwane Bouttaouane op bezoek. Begin september rolde zijn boek ‘Benut het leerpotentieel van alle leerlingen – Over het effect van hoge verwachtingen in het onderwijs’ van de pers.

Wetenschappelijk onderzoek leert ons dat de verwachtingen van leraren de leerprestaties van leerlingen zowel positief als negatief kunnen beïnvloeden. Een belangrijke rol is dus weggelegd voor de leraar als het gaat om de (volledige) benutting van leerpotentie. Tijdens deze navorming zullen de belangrijkste inzichten gedeeld worden uit zijn boek. Deze workshop gaat daarom over meer dan het effectief handelen van de leraar. Het gaat over hoe leraren denken en handelen vanuit hoge verwachtingen van al hun leerlingen. Visies, opvattingen, verwachtingen en de houding van onderwijsprofessionals komen hierin terug. Uit talloze onderwijsonderzoeken naar het verbeteren van leerprestaties en de sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen blijkt het hebben van hoge verwachtingen onlosmakelijk hiermee verbonden te zijn.

We geven u graag een voorsmaakje door middel van het artikel als bijlage dat de auteur schreef samen met Hannah Bijlsma van de Nederlandse onderwijsinspectie. Redwane Bouttaouane is werkzaam als onderwijsdeskundige en programmaleider bij Stichting Het Leerinstituut. Daarnaast werkt hij als docent binnen de Master Educational Needs opleiding bij Fontys OSO waar hij de vakken ‘Waarderen van verschillen’ en ‘Neuropsychologie’ voor zijn rekening neemt.

De navorming kost 25 euro. Wilt u ook het boek bestellen, dan betaalt u 50 euro. U dient ter plaatse te betalen en ontvangt een attest van deelname dat dienst kan doen als betalingsbewijs.

We verwachten u voor 13.30 uur op ons adres Kouterbaan 20 te Denderleeuw. Het treinstation Denderleeuw bevindt zich op 5 minuten wandelafstand van onze school of u kan uw wagen gratis achterlaten op onze schoolparking. Onze leerlingen zullen u met veel plezier begeleiden.

Voor bijkomende vragen kan u contact opnemen met Dorien Breynaert via dorien.breynaert@kadenderleeuw.be.

Tot binnenkort.

Peter Van Hove

Directeur

 


Foto: Redwane Bouttaouane

  •