Nieuwe richting: ‘Logistiek (duaal)’ (FA)

28 mrt

Vanaf 1 september 2024 kan je in onze school de richting Logistiek (duaal) volgen. Zonder logistiek valt de economie stil en net daarom is het belang van een logistiek medewerker niet te onderschatten. De opleiding is bedoeld voor leerlingen van de derde graad (finaliteit arbeidsmarkt) die werk en studeren willen combineren. Je staat ongeveer de helft van de tijd op de werkvloer, de andere helft ben je op school. Bekijk de lessentabel via deze link.

Als logistiek medewerker zorg je er samen met je collega’s voor dat goederen tijdig en op een correcte en veilige manier bij klanten en andere bedrijven aankomen. Je leert hoe je goederen in ontvangst neemt, hoe je die goederen vervoert met een reach truck en een heftruck, hoe je ze opslaat in het magazijn en hoe je de voorraad bijhoudt in de computer. Ook leer je de goederen verpakken die verzonden moeten worden en zorg je ervoor dat de juiste documenten worden toegevoegd. Na deze opleiding kent de logistieke afdeling voor jou geen geheimen meer.

Via duaal leren verwerf je vaardigheden op de werkplek. Het is daarom belangrijk dat je (bijna) klaar en gemotiveerd bent om competenties te verwerven op een werkplek. Dat betekent dat je bereid bent om op een werkvloer te leren en te functioneren. Voor het werk dat je levert, ontvang je immers ook een loon van om en bij de 600 euro.

Je kan na deze opleiding bijvoorbeeld gaan werken bij een transport- en distributiebedrijf, een groot industrieel bedrijf of in de logistieke afdeling van overheidsinstellingen. Stuk voor stuk organisaties waar korte wachttijden, goed voorraadbeheer en veiligheid belangrijk zijn voor een efficiënte en succesvolle bedrijfsvoering.

Als logistiek medewerker ben je van alle markten thuis. Het is een ideale startpositie om een bedrijf van binnenuit te leren kennen en biedt op deze manier mogelijkheden om door te groeien en andere verantwoordelijkheden op te nemen, bijvoorbeeld als teamleider of logistiek verantwoordelijke.

Heb je interesse in deze opleiding? Stuur een bericht naar onze coördinator duaal leren via duaal@kadenderleeuw.be.

 

  •