Onze school neemt deel aan de eerste ‘Open Scholendag’

06 apr

Op vrijdag 12 mei is onze school een van de 551 deelnemers aan de eerste editie van de Open Scholendag. Al wie overweegt om in het onderwijs te stappen, kan die dag een kijkje gaan nemen in een school in de buurt.  Dat meldt minister van Onderwijs Ben Weyts, die tevreden is met het hoge aantal deelnemende scholen.

Met het nijpende lerarentekort snakt het onderwijs naar mensen die de overstap naar de klasvloer overwegen. Tijdens de Open Scholendag zetten 551 scholen hun deuren open. Alle geïnteresseerden die nadenken over de stap naar het onderwijs kunnen zich inschrijven op www.openscholendag.be om in een school in de buurt een kijkje gaan te nemen achter de schermen.

Laatstejaars van het secundair onderwijs, studenten van de lerarenopleiding of kandidaat zij-instromers kunnen proeven van het lerarenberoep en bijvoorbeeld een vakvergadering volgen, lessen bijwonen, mee toezicht houden en vooral: al hun vragen stellen aan ervaren leerkrachten.

Je kan inschrijven om een bezoek te brengen aan onze school via deze link. Meer info over het initiatief en de andere deelnemende scholen op: www.openscholendag.be

  •