Proefproject ‘examenstudie’ valt in de prijzen

20 mrt

Persbericht – 20.3.2023

Leerkrachten en leerlingen van GO! atheneum Denderleeuw vielen gisteren in de prijzen met hun proefproject ‘examenstudie’. Tijdens de examenperiode van december waren leerlingen welkom op school om daar te studeren. Op die manier wilde de school letterlijk en figuurlijk een warme studeerplek aanbieden aan haar leerlingen. “De examenstudie was heel belangrijk voor mij en daarom hoop ik dat onze school dit opnieuw organiseert tijdens de examens in juni.”, vertelt Aziz Abdou Niang uit 6 Handel.

De v.z.w. ‘Vrienden van het GO! – regio Dender’ deelt jaarlijks prijzen uit aan scholen die opmerkelijke initiatieven nemen in het kader van gelijke onderwijskansen voor alle leerlingen. “Het project van het Atheneum in Denderleeuw is uniek. Het biedt jongeren extra kansen om zich goed te voelen en het stelt hen tegelijk in staat om betere studieresultaten te behalen”, zegt Dries Vandermeersch, voorzitter van de v.z.w.

“Leerlingen hebben thuis niet altijd de nodige rust en ruimte om te studeren”, weet directeur Peter Van Hove. Het project begon kleinschalig maar rekening houdend met de goede resultaten en het enthousiasme bij de leerlingen wil de school het project verderzetten. De leerlingen kunnen sinds enkele weken overigens ook na de lessen op school blijven om hun huistaken en lessen voor te bereiden. Net als tijdens de examenstudie biedt de school de deelnemende leerlingen iets te eten en te drinken aan.

Leerkracht Agnes Van Vaerenbergh is blij met de prijs. “Ik vond het heel bijzonder om onze leerlingen tijdens hun examens te begeleiden. Ze waren ons enorm dankbaar en kwamen ons de dag nadien fier maar soms ook teleurgesteld vertellen over hun gemaakte examens.” De band tussen de leerlingen en de begeleiders is door dit project enorm versterkt. Sommigen hebben zich nadien enthousiast ingeschreven voor de dagelijkse huiswerkklas.

Deze uitreiking was voor de school extra bijzonder omdat de uitreiking plaats had in hun eigen school. Voor de gelegenheid hebben 12 leerlingen uit verschillende richtingen ervoor gezorgd dat de uitreiking in goede banen werd geleid. “Veel aanwezigen hebben me na afloop gefeliciteerd met de knappe prestaties van onze leerlingen”, besluit de directeur. “De bezoekers waren – heel terecht – gecharmeerd door hen.”

Op 19 december 2022 verscheen er al een artikel over ons project op de website van GO! centraal. Bekijk het artikel hier.

  •