Twee begeleiders van opvangcentrum Minor Ndako op bezoek in 2B

09 feb

FOTO: De leerlingen van 2B samen met twee begeleiders van het opvangcentrum Minor Ndako.

Vandaag hebben de leerlingen van 2B (campus Liedekerke) voor het vak ondernemend leren twee gastsprekers van Minor Ndako ontvangen. Aanleiding is de actie dat ze willen opzetten ‘voor het goede’. De leerlingen kozen voor de organisatie Minor Ndako uit Liedekerke. Het is een opvangcentrum voor 12 tot 14-jarigen die zich in een kwetsbare situatie bevinden. Veel van deze jongeren zijn oorlogsvluchtelingen en één van hen zit bij ons op school.

De getuigenis van Mürcel en Wazir, twee begeleiders van de leefgroep Junior bij Minor Ndako, was heel interessant en verrijkend, zowel voor de leerlingen als voor de leerkracht. De leerlingen hebben een beter beeld gekregen over wat het opvangcentrum doet en de moeilijke situatie waarin deze jongeren zich bevinden. Veel van hen zijn zonder hun ouders gevlucht en hebben onderweg heel wat nare dingen meegemaakt. Ze komen bij Minor Ndako terecht met veel trauma’s en een taal die ze helemaal niet kennen. Dankzij de begeleiders krijgen de jongeren dagelijks de nodige zorg en ondersteuning. Ze leren er ook Nederlands en doen mee aan diverse buitenschoolse activiteiten.

De leerlingen van 2B organiseren verschillende verkoopmomenten tijdens de pauzes om geld in te zamelen. Ze zijn nu extra gemotiveerd dankzij de gastsprekers. Wanneer de leerlingen een mooie som hebben verzameld, zullen zij dit schenken aan Mürcel en Wazir voor de jongeren van Minor Ndako. Wordt vervolgd …

Veel succes!

  •