Wie wint dit jaar de Anne Frankprijs?

18 apr

Tijdens de proclamatie van woensdag 26 juni 2024 zal onze school voor de tweede keer de Anne Frankprijs uitreiken aan een van onze laatstejaars. Anne Frank is een Joods meisje dat bekend werd door het dagboek dat ze schreef tijdens de Tweede Wereldoorlog. Kom meer te weten over Anne Frank via deze link.

Met de uitreiking van de Anne Frankprijs willen we in de verf zetten dat onze school veel belang hecht aan respectvol en rechtvaardig samenleven. We zijn op zoek naar leerlingen die een betekenisvolle bijdrage leveren aan respectvol en rechtvaardig samenleven op school. We zoeken leerlingen die verontwaardigd hun stem laten horen wanneer andere leerlingen worden uitgesloten of gediscrimineerd of wanneer ze met onrechtvaardigheid of discriminatie worden geconfronteerd in de samenleving.

Denk je aan een zesde- of zevendejaars? Laat dit dan weten via Smartschool aan mevrouw Sigrid De Smedt. Noteer ook waarom je vindt dat deze leerling in aanmerking komt om deze prijs te winnen. Op woensdag 8/5/2024 reizen we met de genomineerden af naar Amsterdam om het Anne Frank huis te bezoeken.

Vorig schooljaar werd de prijs gewonnen door Lyna Huizenga. Lees het artikel op onze website via deze link.

Voor dit project werken we samen met het Anne Frankhuis in Amsterdam en krijgen we financiële steun van het Fonds Aurore Ruyffelaere. Meer informatie over het fonds vind je op hun website en op hun Facebookpagina.

  •