Nieuwsbrief maart – april 2024

30 apr

Beste collega

Beste sympathisant

Ik bezorg je graag het laatste nieuws over onze school. Vanaf volgend schooljaar richten we twee nieuwe richtingen in én leerlingen van het eerste jaar hoeven vanaf volgend schooljaar uitdrukkelijk geen studierichting meer te kiezen. Na de paasvakiantie lanceerden we het ‘woord van de dag’ en we verwelkomen Mats in onze grote KAD-familie. Dat en nog veel meer in deze nieuwsbrief van maart en april 2024.

  • Net als vorig schooljaar was onze KAD-quiz opnieuw een schot in de roos. Met niet minder dan 60 ploegen zat ons atrium op vrijdag 8 maart 2024 afgeladen vol. Dank aan mevrouw Pools en meneer Feys om alles in goede banen te leiden. Meer info via deze link.
  • Wie wint dit jaar de Anne Frankprijs? Tijdens de proclamatie van woensdag 26 juni 2024 zal onze school voor de tweede keer de Anne Frankprijs uitreiken aan een van onze laatstejaars. Hiermee willen we in de verf zetten dat onze school veel belang hecht aan respectvol en rechtvaardig samenleven. Meer info via deze link. Wordt vervolgd in onze nieuwsbrief van mei – juni 2024.
  • De week voor de paasvakantie is traditioneel de week van de GWP’s. Onze tweedejaars verbleven opnieuw in de Westhoek, onze vierdejaars zakten af naar Bristol (Engeland), onze zesdejaars verbleven een weekje in Barcelona (Spanje), onze zevendejaars vlogen richting Lissabon (Portugal) en de derde-, vierde-, vijfde- en zesdejaars van onze sportrichting beleefden een surfstage in Laredo (Spanje). Alle andere leerlingen genoten van een thuis-GWP. Voor foto’s verwijzen we je naar onze recente albums op Facebook. Dank aan alle leerkrachten om alles in goede banen te leiden.
  • Voor de paasvakantie kregen we het goede nieuws dat we vanaf 1/9/2024 de nieuwe richting ‘Beweging en sport’ mogen aanbieden in de finaliteit arbeidsmarkt. We bouwden de afgelopen jaren heel wat expertise op in onze sportrichting in de dubbele finaliteit en kunnen die vanaf september voor nog meer leerlingen inzetten. Lees er alles over via deze link of lees het persbericht via deze link.
  • Eerder dit schooljaar mochten we ook al vernemen dat we volgend schooljaar in de derde graad mogen starten met de richting ‘Logistiek duaal’. Een goede keuze voor leerlingen die werken en studeren willen combineren. Meer info via deze link. We organiseren een infoavond voor alle geïnteresseerden op donderdag 2/5/2024 om 19 uur op onze campus, Kouterbaan 20 te Denderleeuw.
  • In ons persbericht van 31/3/2024 lieten we weten dat leerlingen vanaf volgend schooljaar uitdrukkelijk geen studierichting meer hoeven te kiezen in het eerste jaar. We vinden het belangrijker dat ze worden ondergedompeld in de verschillende domeinen en op basis daarvan een basisoptie kiezen in het tweede jaar. Meer info via deze link.
  • Begin april kregen we geweldig nieuws uit onze grote KAD-familie. Het eerste kindje van mevrouw Wasteels en meneer Van Rossem, beiden leerkracht Wiskunde, werd geboren op 2/4/2024. De gezonde jongen luistert naar de naam Mats. Welkom Mats!
  • Vanaf maandag 15/4/2024 krijgen onze leerlingen elke dag een woord van de dag in hun mailbox. De dagelijkse praktijk van het voor het voetlicht brengen van een nieuw Nederlands woord stimuleert niet alleen de intellectuele groei van leerlingen, maar bereidt ze ook voor op succes in hun verdere academische en professionele carrière. De eerste woorden kan je hier raadplegen. Een van de eerstvolgende dagen verschijnt er een persbericht over dit initiatief.
  • Onze school heeft een interessante vacature voor een beleidsondersteuner ‘Personeelszaken’. We zijn op zoek naar een collega met een aantal jaar beleidservaring in het onderwijs die in het bezit is van een relevant bachelor- of masterdiploma. Lees de vacature via deze link. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan voor 15/5/2024 je CV en motivatiebrief naar de directeur via peter.van.hove@kadenderleeuw.be.

Wil je alle berichten van de afgelopen maanden eens rustig doornemen, klik dan op deze link. Wil je de nieuwsbrief van januari en februari 2024 nog eens nalezen, klik dan op deze link.

Wil je onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat dit dan a.u.b. weten via dorien.breynaert@kadenderleeuw.be.

Dank voor je interesse in onze school. Dank om berichten van onze school te delen op je sociale media.

Vriendelijke groeten

Peter Van Hove

Directeur

 

  •